alumínium
kerítés szerelése

Amennyiben már eldöntötték, hogy alumínium kerítést szeretnének a családi házuk köré, érdemes a köműves munkák előtt átgondolni, hogy milyen kiosztásúak legyenek a kerítésmezők, mert egy jó tervvel sok veszteséget meg tudnak menteni az alumínium kerítéslécekből.

Célszerű 1.5-, 2- vagy 3 méter széles oszlopközöket tervezni, mert a 6 méteres léceket ezekere a méretekre lehet a legoptimálisabban vágni.

A fent említett alumínium kerítéslécek, kapuk valamint a kiegészítők is megtekinthetők a bemutatótermünkben Ajkán, illetve szaktanácsadóval is van lehetőség konzultálni.

Kérdés esetén keressenek minket bizalommal, vagy töltsék ki az árajánlat kérő űrlapunkat és mi 48 órán belül elkészítjük Önöknek az előzetes árajánlatot.

Az alumínium kerítésmező szerelése 3 m hossz alatt: 

A kerítésrendszert nagyon könnyű összeszerelni, mert összesen csak 4+1 termékre lesz szükségünk  hozzá:

  • csatornásléctartó
  • csavartakaró
  • csavar
  • kis kalap
  • szerszámok

A csatornás léctartó profilok előkészítésével kell kezdenünk. Csatornás léctartó, antracit szín

A profilokat a végüktől kezdve 5 cm-re , valamint a profilok közepén furatoljuk 5 mm átmérőjű furószállal. Amennyiben a profil hossza meghaladja az 1 méter készítsünk 2 további furatot is.

Az előkészített alumínium csatornásléctartókat rögzítsük az oszlopok közepére egy vízmérték segítségével. Filctoll vagy más jelölő segítségével jelöljük meg az oszlopokat az előkészített furatokon keresztül.

A megjelölt pontokon készítsünk 8 mm átmérőjű furatokat kb. 5 cm mélységben. A furatokba helyezzük be a dűbelt.

Gumikalapáccsal üssük be a helyére. Ugyanezt ismételjük meg a többi furatnál is. A profilt illesszük rá az oszlopra, szintén használjuk a vízmértéket. Majd rozsdamentes csavarokkal rögzítsük az oszlopokhoz. A másik oszlophoz ugyanilyen módon rögzítsük az alumínium csatornásléctartót.

Az első kerítésléc rögzítését a ház felől kezdjük el. Használjunk szorítókat és vízmértéket (!). Az önfúró csavarokat (4,2×19 mm) egy behajtó segítségével hajtsuk bele a kerítéslécekbe. Ügyeljünk arra, hogy az alsó csavart 3cm-re rakjuk a léc aljától.

Vízszintes szerelés esetén a kerítés léceket 25 mm-rel kisebb méretre kell vágni, mint amilyen méretet az oszlopok között mért. Két oszlop között a legnagyobb méretkülönbség 15 mm lehet. Például: az oszlop tetejénél 1985 mm, lábánál 2000 mm a távolság, ekkor a kerítés elemeket 1960 mm-re kell vágni.

Az alu kerítésléceket a másik végénél is rögzítsük.

Ezután helyezzünk be távtartókat a lécek végére, majd tegyük be a következő lécet a helyére. A lécet ezután 2-2 csavarral rögzítjük a végénél.

A távtartókat alkalmazva a maradék léceket is rögzítsük.

Ügyeljünk arra, hogy a felső csavart 3 cm-re a legfelső léc tetejétől tegyük.

Takaróprofilok rögzítése: Az alumínium profilokat illesszük rá a csatornás profilra mindkét oldalról. Szükség esetén használjunk szorítót. Egy gumikalapács segítségével üssük be a helyére a takaró profilokat a teljes hossz mentén.

Alumínium csavartakaró, antracit szín

A festett végzárókat (kis kalap 41×40) illesszük a csavartakarók és a csatornásléctartó tetejére. Végül rögzítsük a gumikalapács segítségével és ismételjük meg a másik oszlopon is.

Alumínium csatornás léctartóhoz végzáró kalap, antracit szín

A gondozásmentes kerítéslécek közötti hézagok méretét Önök határozzák meg, lehet teljesen zárt vagy szellős kivitel is. A kerítésléceink szélessége 10 cm.
Igény szerint a kerítés elemeket vízszintesen vagy függőlegesen is fel lehet szerelni. Az elemek felülete stuktúrált ( texturált, finomszemcsés).

A kerítés elemek maximális mérete 6 méter, ezáltal akár 6 méteres hosszúságú úszókapuk toldásmentes borítása is megoldható.

Az alumínium kerítésrendszer gyártása kapukkal együtt 3-7 hét.