A sokoldalú WPC vagy fahatású teraszburkolat

Sokan szeretik a fa, illetve az ahhoz megszólalásig hasonlító fahatású teraszburkolatokat, hiszen nemcsak otthonosak, de tartósak, időjárásállóak is, és ami a lényeg, szinte gondozásmentesek, ellentétben a rendszeres karbantartást igénylő faburkolatokkal.

A technológiai innovációnak köszönhetően a fa és műanyag kompozit anyagból készülő WPC burkolatok évek óta nagy népszerűségnek örvendenek azoknak a körében, akik a fához hasonló megjelenésű, de karbantartást nem igénylő kültéri burkolóanyagot keresnek.

Röviden a WPC-ről

A minőségi WPC panelek 60% farostból, 30% újrahasznosított műanyagból, valamint 10% egyéb adalékanyagból magas hőmérsékleten, nagy nyomással készülnek, így ötvözik magukban a két fő összetevő legelőnyösebb tulajdonságait.

A modern teraszburkolatokkal szemben a legfontosabb követelmények az esztétikus megjelenés, a tartósság, a gondozásmentesség. A WPC mindezt tudja, és a tetszetős fahatású megjelenésének köszönhetően még többet is: mindenfajta környezetbe tökéletes választás.

Az egyes WPC-gyártmányok minősége, tartóssága, ára között jelentős eltérések lehetnek, így választás előtt érdemes személyesen is meggyőződni a panelek tulajdonságairól. Bemutatótermünkben személyesen is megteheted.

Milyen előnyökkel rendelkeznek a fahatású teraszburkolatok?

Az általunk forgalmazott WPC burkolatok magas minőséget képviselnek, az egyes termékcsaládok a felületképzést, színeket illetően különböznek egymástól. A Woody névre keresztelt burkolatok felszíne már-már összetéveszthetően hasonlít a természetes fa erezetre, de a Woodgrain is hasonlóan természetes hatású, akárcsak a Premium Classic burkolatok.

A WPC burkolat termékcsaládok mindegyike ugyanazokkal az előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis

  • vízálló – nedvesség hatására nem duzzad meg, nem indul rohadásnak, nem penészedik
  • nem vetemedik
  • nem reped
  • nem szálkásodik
  • nem igényel festést – teljes élettartam alatt homogén kinézetű, hiszen anyagában színezett
  • könnyen, egyszerű szerszámokkal megmunkálható – akár házilagos kivitelezéssel is elkészítheted álmaid teraszburkolatát
  • rovar- és gombabiztos
  • minimális karbantartást igényel

A panelek elkészítése nem igényli erdők kivágását, hiszen fa- és bútoripari melléktermékekből készülnek, így környezetbarát anyagnak minősülnek.

WPC teraszburkolat házilagos kivitelezéssel is

A fahatású burkolatok a könnyű megmunkálhatóságnak köszönhetően akár házilagos kivitelezést is lehetővé tesznek, így igazán költséghatékonyak. Amennyiben rendelkezel némi hobbi barkács gyakorlattal, bátran nekifoghatsz a teraszburkolat építéséhez. Persze amennyiben se időd, se affinitásod, szakember segítségét is kérheted a lerakáshoz.

Új építésű teraszok esetén, illetve meglévő burkolat felújításához is alkalmas, megfelelően szilárd, szintezett fogadófelületre van szükség.

Persze néhány alapvető telepítési szabályt be kell tartanod, de ezek egyike sem ördöngösség, blogunkban is olvashatsz róla. Amennyiben azonban további kérdéseid merülnének fel az anyaggal, a telepítéssel kapcsolatban, vagy árajánlatot szeretnél kapni konkrét elképzelésedhez, keress minket akár személyesen, akár telefonon vagy a kapcsolati űrlapon keresztül.

Ha pedig megtetszett, bevált a WPC teraszburkolat, figyelmedbe ajánljuk, hogy kerítéseket is építhetsz WPC panelekből, de kerti térelválasztók, egyedi kertberendezési tárgyak készítésére is alkalmas.