Fontos kérdések WPC kerítés építése előtt

A WPC kerítés építés akár házilagos kivitelezésben is megoldható, nemcsak meglévő kerítés felújítása, hanem új építése esetén is, azonban nem árt tisztában lenni néhány alapvető dologgal, hogy a végeredmény minden szempontból tökéletes legyen.

Az építőanyag és a szakmunka árának drasztikus növekedése, a vállalási határidők kitolódása sokakat késztet házilagos kivitelezésre, de a modern anyagok házilagos építést lehetővé tevő kialakítása miatt is egyre többen vágnak bele saját maguk a megvalósításba.

Gondozásmentes modern kerítések

Napjainkban természetes igény a kerítésekkel szemben is a minimális karbantartási igény, hiszen a rendszeres utógondozás például egy fakerítés esetében nemcsak jelentős időráfordítással, hanem komoly anyagi befektetéssel is jár.

Az anyagok innovációja lehetővé teszi olyan szerkezetek építését, amelyek nem igényelnek gyakori és ismétlődő gondozást, akár a teljes élettartam alatt sem.

Amennyiben karbantartást nem igénylő kerítés-alapanyagot szeretnél, bátran ajánljuk figyelmedbe az általunk forgalmazott WPC és alumínium kerítésrendszereket.

WPC vs alumínium 

A WPC a fára megszólalásig hasonlító fa-műanyag kompozit anyag, amely az összetevők előnyös tulajdonságait ötvözi, magas hőmérsékleten, nagy nyomás alatt préselik panelekké, és ezáltal tartós, időjárásálló kerítéselemeket eredményez. De alkalmas terasz- és falburkolatnak is, illetve egyéb felhasználási módjainak csak a képzeleted szabhat határt.

A WPC nagy előnye, hogy a fával ellentétben nem reped, nem szálkásodik, nem vetemedik, rugalmas anyagú, valamint ellenálló a kártevőkkel szemben. Anyagában színezett, így a napsugárzás hatására sem fakul, nem szükséges rendszeresen utókezelni, festeni. Igényeid szerint zárt és nyitott változatban, a panelek függőleges vagy vízszintes elrendezésben is szerelhetők. A Premium Classic kerítésrendszer a magas fatartalomnak köszönhetően rendkívül szép, a valódi fához hasonló megjelenésű, dizájnos.

Az alumínium egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy nem rozsdásodik, korrózióálló, így karbantartani sem szükséges. A felületkezelés által többféle színben, akár famintázattal is kérhető. Könnyű, mégis erős, masszív, strapabíró szerkezetet biztosít.

Mindkét kerítéstípus időtálló, ellenáll az időjárás viszontagságainak, az UV-sugárzásnak, nedvességnek, szélnek.

WPC kerítés építés házilagos kivitelezésben?

A környezetbarát WPC panelek 60% farost, 30% újrahasznosított műanyag, valamint 10% adalékanyag összetételüknek köszönhetően a természetes fára hasonlító, de a műanyag rugalmasságával rendelkező alapanyagot jelentenek teraszburkolathoz, kerítésekhez egyaránt.

A WPC alapanyag egyszerű famegmunkáló eszközökkel a kívánt méretekre vágható, fűrészelhető, így némi gyakorlattal a részletes telepítési útmutatók segítségével bátran hozzákezdhetsz a WPC kerítések telepítéséhez.

Persze amennyiben se érzéked, se gyakorlatod az építési, telepítési munkák terén, a tökéletes végeredmény érdekében ajánlott lehet szakembert alkalmazni.

A WPC kerítéselemek többféle rendszerben – Element, Simple, Premium Classic -, számtalan színben, több méretben kaphatóak, így meglévő kerítések felújításához éppúgy használhatók, mint új kerítések építésére.

A telepítést megelőzően a fogadófelületet alkalmassá kell tenni a WPC elemek rögzítéséhez. A tervezés, építés során figyelembe kell venni a kerítéselemek maximális fesztávolságát, biztosítani kell a megfelelő hőtágulást.

Nem tudod, milyen elemekre van szükség a WPC kerítés építéséhez? Szakértő kollégáink várják hívásodat, kérd árajánlatunkat.