Modern kerítések, kapuk minimális karbantartási igénnyel

Napjainkban a modern kerítések, kapuk anyagával szemben is követelmény a minimális karbantartási igény, amely a rohanó életmód, illetve az innovációs új alapanyagok megjelenésének következménye.

Rohanó életmódunk nem teszi lehetővé a rendszeres, éves karbantartási munkák elvégzését. A sokak által kedvelt klasszikus fakerítések azonban csak ismétlődő gondoskodás esetén tartják meg eredeti szépségüket.

Az építészeti trendek is közrejátszanak abban, hogy napjainkban a minimalista stílusú családi és társasházak más típusú kerítéseket, kapukat igényelnek.

Melyek napjaink divatos kerítései?

A gondozásmentesség első számú kritériummá lépett elő, az építtetők körében emiatt igen kedveltek az alumínium kerítésrendszerek, valamint a már teraszburkolatként bizonyított, időtálló fa-műanyag kompozit WPC-ből készült kerítések és kapuk, illetve a masszív, belátást nem engedő kőketreces, ún. gabion kerítések.

Mindhárom típus jól variálható, akár egymással is, díszíthető, így minden stílusú kerthez, épülethez illeszthető. A WPC és alumínium kerítések meglévő kerítések felújítására éppúgy használhatók, mint újak építésére.

A kapuk kérdése

A kerítések kijelölik az ingatlanok területét, végigfutnak a telek határain, ellátják az ingatlan védelmét, azonban fix elemként nem engedik a be- és kijutást, ezért legalább egy, de célszerűen több mozgó kerítéselem, vagyis kapu beépítését kell lehetővé tenni. Érdemes ezek anyagát a kerítéshez igazítani a harmonikus megjelenés érdekében.

Akár személyi, akár gépkocsibejárókat kívánsz kialakítani, érdemes elgondolkodni azok mozgathatóságán, automatizálásán. Ebben az esetben ugyanis kényelmesen megközelíthető az ingatlan mind az ott lakók, mind a látogatóba érkezők számára, hiszen a kapumozgató automatikának köszönhetően távirányítóval messziről vezérelhetjük azok nyitását, zárását.

Modern kerítések, kapuk előnyei

Az esztétikum lényeges kérdés a modern kerítésekkel, kapukkal szemben.

A kerítések, kapuk alaposan ki vannak téve az időjárás szeszélyeinek, viszontagságainak, a napsütésnek, esőnek, hónak, fagynak, ezért ezekkel szemben ellenállónak kell lenniük. Rendszeres karbantartás hiányában fa alapanyag esetében a korhadás, fém esetén a korrózió teheti idő előtt tönkre azokat, így a minimális karbantartási igény jogos elvárás.

A felületkezelt alumínium, valamint a műanyagnak mondott WPC kerítések különféle divatos és hagyományos színekben kaphatóak, és a teljes élettartam alatt meg is őrzik színüket, így sokáig mutatósak maradnak.

Milyen legyen az ideális kerítés?

Egy kerítés a stílusával képes meghatározni az utcaképet, harmóniát sugározni az épülettel, kerttel egyetemben. De egy jó kerítés nemcsak szép és stílusos, hanem masszív és stabil is, hiszen védelmi funkciót is ellát.

Egy kerítés adott esetben elzárja a kertet, házat a kíváncsi tekintetek elől, de betekintést is adhat nyitott típus, alacsonyabb magasság esetén. Ennek megválasztása szinte minden esetben egyéni preferencia, illetve egyes esetekben építési szabályzat előírásainak kérdése.

Kerítések, kapuk esetében próbálj az épület stílusához leginkább illő, továbbá praktikus, lehetőség szerint gondozásmentes kerítés alapanyagok közül választani. Amennyiben kérdésed van ezzel kapcsolatban, vagy árajánlatot szeretnél, lépj velünk kapcsolatba, ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll.