Teraszok kialakítása időtálló anyagból

A teraszok kialakítása körültekintést igényel, mivel egyrészt nem kis beruházásról van szó, másrészt pedig hosszú távú döntést kell hozni mind a kialakítás, mind a felhasználni kívánt anyagok tekintetében.

A nyári szezon kezdetére minden kert- és terasztulajdonos szeretné teraszát a lehető legjobb állapotba hozni, hogy teljes kényelemben tudja élvezni a szabadban töltött időt. 

Klasszikus és trendi teraszburkolatok

Kültéri teraszok burkolásánál a legfőbb szempont a burkolat anyagának időjárásállósága, tartóssága, és persze nem hanyagolható el az esztétikuma sem.
A klasszikus kerámia-burkolóanyagok esetében is nagy odafigyelést igényel a fagyálló, csúszásmentes burkolat kiválasztása, az aljzat megfelelő kialakítása. Optimális esetben a végeredmény egy tartós, évtizedekre szolgáló teraszburkolat.

Sokan szeretik a hagyományos fa deszkázatokat teraszburkolatként, hiszen természetes anyag révén minden stílushoz illik, mutatós, otthonos felületet ad. Azonban mivel a fa organikus anyag, így beépítés után is sokat változik, nedvesség és hő hatására reped, vetemedik, elszíneződik. Rendszeres karbantartással, 1-3 évenkénti átfestéssel megóvhatjuk az állagát, megőrizhetjük a szépségét. Ez azonban jelentős időt, munkát és anyagi ráfordítást igényel. 

Napjaink slágerterméke a WPC, amely teraszburkolatként is nagyon népszerű, köszönhetően a fahatású megjelenésnek és a tartósságnak, gondozásmentességnek.

Mi a WPC?

A 60% farostból, 30% műanyagból, magas hőmérsékleten, nagy nyomáson készülő panelek az alapanyagok legkedvezőbb tulajdonságait egyesítik.

A fa-műanyag kompozit WPC teraszburkolatként hangulatos megoldást jelent, hiszen kinézetre a faburkolathoz hasonlít, gyönyörű és esztétikus. Nagy előnye, hogy az anyagához felhasznált újrahasznosított műanyagnak köszönhetően ellenálló és tartós, nem vetemedik, nem rohad, nem gombásodik. 

A Premium Classic, Woodgrain, Woody, Klikk és az exkluzív megjelenésű Real Wood márkanevű WPC termékeink többféle felületkialkítással és számos színben kaphatóak, így egyedi igények megvalósítására is alkalmasak. 

A piacon lévő kompozit burkolatok minősége és tartóssága változó, azonban abban biztos lehetsz, ahogy az általunk forgalmazott WPC teraszburkoló panelek a legjobb minőséget képviselik, így bátran ajánljuk, ha időtálló burkolatra vagy kerítésre vágysz.

Teraszok kialakítása

Napjainkban részben a magas munkadíjaknak, részben a szakemberhiánynak köszönhetően sokan maguk vágnak bele a különféle, a lakást vagy a kertet érintő munkákba. Akár a teraszburkolást is elvégezheted saját magad, ha a könnyen és gyorsan telepíthető WPC-t választod burkolatként. Ezen belül is a legkönnyebb a Klikk rendszerű burkolat telepítése.

A telepítést megkönnyíti, hogy a kompozit panelek egyszerű famegmunkáló szerszámokkal könnyen vághatóak, fűrészelhetőek, méretre szabhatóak. Néhány alapvető szabályt betartva különösebb szakértelem nélkül is megvalósítható a gyönyörű és tartós, különösebb utógondozást nem igénylő teraszburkolat.


 Fontos, hogy a WPC burkolatot mindig szilárd, megfelelően szintezett, lehetőleg betonból készült fogadófelületre, párnafákra fektetve, és a megfelelő rétegrendben telepítsd! Az ajánlott fektetési irány a terasz lejtés irányának megfelelő. Maradtak kérdéseid? Kérdezz minket bátran! Ugyanitt árajánlatot is kérhetsz.